جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران امسال نیز با برنامه‌ریزی گسترده برای مراسم پیاده‌روی اربعین، بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در عراق مستقر کرده و ۸۰۰۰ نفر از نیروهای درمانی و امدادی را برای خدمات‌رسانی به زائران حسینی اعزام می‌کند. همچنین ۳۹ دستگاه کامیون حامل دارو و تجهیزات پزشکی به کشور عراق ارسال شده است.

استقرار ۱۶۰ موکب درمانی برای اربعین / ۸۰۰۰ کادر درمان به عراق اعزام می‌شوند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر، با اشاره به اقدامات گسترده برای ارائه خدمات درمانی در مراسم اربعین امسال، اعلام کرد: جمعیت هلال‌احمر مسئولیت ارائه خدمات «امداد و نجات»، «بهداشتی» و «درمانی» به زائران را همچون سال‌های گذشته برعهده دارد و برنامه‌ریزی برای اربعین ۱۴۰۴ از شش ماه پیش آغاز شده است.

وی با بیان اینکه روز گذشته (۴ مرداد) ۳۹ دستگاه کامیون و کامیونت حامل داروها و تجهیزات مصرفی پزشکی به کشور عراق اعزام شده‌اند، افزود: علاوه بر آن، بیش از ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس، خودروهای امدادی و فرماندهی نیز به‌منظور خدمات‌رسانی به مرزها و داخل خاک عراق گسیل شده‌اند.

استقرار ۱۶۰ موکب درمانی در مسیر زائران

مرعشی با اشاره به استقرار موکب‌های درمانی در مسیرهای اصلی زائران حسینی گفت: ۶۰ موکب درمانی جمعیت هلال‌احمر در شهرهای «نجف»، «کربلا»، «کاظمین»، «سامرا»، «سلیمانیه» و «طریق‌الحسین» برپا شده‌اند. همچنین موکب‌های مردمی با همکاری هلال‌احمر در سایر نقاط مسیر زائران مستقر خواهند شد و جمعاً بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در عملیات اربعین فعال خواهند بود.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر علاوه بر تأمین دارو و تجهیزات برای موکب‌های خود، مجوز برپایی و تأمین اقلام دارویی موکب‌های مردمی را نیز صادر می‌کند.

حضور کادر درمان ایرانی در بیمارستان‌های عراق

مرعشی با اشاره به ارائه خدمات درمانی در سطوح مختلف، گفت: در صورت نیاز، بیماران از موکب‌ها به مراکز درمانی منتقل می‌شوند. علاوه بر بیمارستان فوق تخصصی امام علی (ع) در نجف که متعلق به جمعیت هلال‌احمر است، هماهنگی‌های لازم با بیمارستان‌های عراقی از جمله الحسین، حیدریه، ابومهدی المهندس و... نیز صورت گرفته تا متخصصان ایرانی در این مراکز نیز به زائران خدمات درمانی ارائه دهند.

او تاکید کرد: در مجموع بیش از ۸ هزار نفر از کادر درمان، امدادگر، پرستار و پزشک برای ارائه خدمات به کشور عراق اعزام می‌شوند.

تزریق واکسن مننژیت؛ توصیه اما نه اجبار

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت و کشور عراق، تزریق واکسن مننژیت برای حضور در مراسم اربعین الزامی نیست. با این حال، به افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، سالمندان و کودکان توصیه می‌شود که پیش از حضور در تجمعات گسترده، این واکسن را تزریق کنند.

وی با اشاره به شیوع بیماری‌های تنفسی و گرمازدگی در ایام اربعین تاکید کرد: رعایت بهداشت، نوشیدن مایعات، پرهیز از قرار گرفتن طولانی‌مدت در آفتاب و استراحت کافی از مهم‌ترین نکات پیشگیرانه هستند.

راهکارهایی برای پیشگیری از گرمازدگی

مرعشی افزود: با توجه به همزمانی مراسم اربعین با روزهای گرم سال، اقدامات آموزشی برای پیشگیری از گرمازدگی از طریق سایت‌های رسمی و پیامک به ثبت‌نام‌کنندگان در حال انجام است. او توصیه کرد: زائران در ساعات خنک صبح یا شب پیاده‌روی کنند، لباس‌های نخی و روشن بپوشند، چفیه برای محافظت از سر استفاده کنند و از مصرف مایعات غافل نشوند.

تشرف از طریق سامانه سماح

وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام زائران برای حضور در مراسم اربعین باید از طریق سامانه «سماح» ثبت‌نام کرده باشند. این سامانه رسمی‌ترین مسیر ثبت اطلاعات و سازمان‌دهی زائران اربعین حسینی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha